Rechtbank Dendermonde: vier jaar cel voor leden dievenbende

Print
De strafrechtbank van Dendermonde veroordeelde maandag U.K. (27) uit Brussel, S.B. (26) uit Brussel en L.B. tot een effectieve gevangenisstraf van vier jaar. De drie pleegden tussen 13 december 2000 en 1 februari 2001 een hele reeks diefstallen, verspreid over gans Vlaanderen.
Hun praktijken kwamen aan het licht tijdens een politiecontrole in Brussel. Agenten ontdekten toen dat Kurpali en Billali zes gestolen GSM's en een tas met een gestolen computer bij zich hadden. Door het GSM-verkeer tussen de drie na te gaan en vingerafdrukken te controleren, konden speurders de diefstallen van het trio ophelderen. Uit het onderzoek bleek dat de dieven 28 inbraken en 32 pogingen tot inbraak op hun geweten hadden.

Voor de diefstallen gebruikten ze steeds dezelfde handelwijze. Ze namen 's avonds de laatste trein vanuit Brussel naar de plaats waar ze op dievenpad trokken. Met de buit in handen, namen ze daarna de eerste trein terug richting Brussel.
K. en B. voerden de diefstallen uit, B. was het brein achter de diefstallen. Deze laatste kon echter niet gevat worden en werd bij verstek veroordeeld.
Nu in het nieuws