Willebroekse vechtersbende voor Mechelse rechter

Print
Voor de correctionele rechtbank in Mechelen verscheen maandag een groepje van zes mannen uit het Willebroekse uitgaansmilieu. De zes zijn gedagvaard voor bedreigingen en/of slagen en verwondingen, afpersing en diefstal. Openbaar aanklager Frank Vennekens vorderde effectieve celstraffen tussen twee jaar en vier maanden
De zes worden slagen en verwondingen, intimidaties of bedreigingen ten laste gelegd. De feiten vonden doorgaans plaats in of rond de Willebroekse cafés De Globetrotter, Het Hoeveke en The Embassy in de eindejaarsperiode van 2000.

Volgens Vennekens liet deze zaak zo lang op zich wachten "omdat haast niemand verklaringen in het nadeel van de beklaagden durft afleggen uit angst voor de zeer gewelddadige mannen".
De rekening is het grootst voor H.K. (19), tegen wie Vennekens een effectieve celstraf van twee jaar en een boete van 20.000 frank (496 euro) vordert. Na een uit de hand gelopen vechtpartij in The Globetrotter bedreigde en sloeg H, samen met medebeklaagde C.S. I.F. en diens zwangere echtgenote. Bij dat incident heeft H. de Alfa Romeo van I. in puin geslagen en zijn gsm gestolen.

Twee jaar waarvan de helft met uitstel en 10.000 frank boete is gevorderd voor C.S. (30), onder meer omdat hij een Chrysler vernielde en een politieagent sloeg. Voorts intimideerde hij mensen toen de gerechtelijke politie hem al had geklist.
Beklaagde R.K. (28) is volgens zijn advocaat geviseerd door zijn job als portier. "Men ziet hem dikwijls, dus verwijt men hem veel". Toch achtte Vennekens genoeg feiten bewezen om zes maanden en 10.000 frank effectief te vorderen.
Voorts zijn tegen S.S., I.F. en B.D.B. straffen van enkele maanden gevorderd. Volgens het Openbaar Ministerie "zal Willebroek beter ademen en slapen als deze kerels uit het milieu worden geplukt". Het vonnis valt op 19 november.
Nu in het nieuws