Portier dient klacht in tegen Antwerpse agenten

Print
De verdediging van de Albanese ex-portier Victor Hoxha heeft een klacht ingediend bij het Comité P, dat de politiediensten controleert. Hoxha's dossier zou een polaroidfoto bevatten, waarop hijzelf in een vriendschappelijke sfeer poseert met enkele agenten. Ook de huiszoekingen bij de Albanees zouden niet volgens het boekje zijn gebeurd.
Ex-portier Victor Hoxha (28) verschijnt op 17 december voor de Antwerpse correctionele rechtbank. Op verzoek van zijn advocaten werd zijn proces maandag voor de tweede keer uitgesteld. De pleiters voerden aan dat Hoxha's dossier nog steeds op het Hof van Cassatie ligt. Daar kwam het terecht nadat de Albanees verzet had aangetekend tegen zijn verwijzing naar de correctionele rechtbank.
>br> Hoxha is volgens het Antwerpse parket dé spilfiguur van het Albanese criminele milieu. In 1998 werd hij veroordeeld tot vijf jaar cel voor vrouwenhandel. Het jaar daarop kreeg hij nog twee jaar extra voor geweldpleging. Nu staat hij met zestien van zijn bendeleden - onder wie zijn ouders - terecht op beschuldiging van racketeering. De bende zou restaurants, cafés en dancings in de Antwerpse stationsbuurt voor tientallen miljoenen hebben afgeperst.
Nu in het nieuws