Rally: François Duval tekent contract bij Ford

Onze 20-jarige landgenoot François Duval heeft dinsdag een contract getekend bij Ford. Hij zal voor de constructeur 11 WK-wedstrijden rijden: 6 wedstrijden in het "junior wereldkampioenschap" met de Ford Puma Kitcar, 5 andere met de Ford Focus WRC.

BELGA

Duval liet zich eerder dit seizoen in positieve zin opmerken. Geregeld toonde hij zich sneller dan zijn rechtstreekse concurrenten, maar vaak liet zijn wagen hem in de steek. Het beste resultaat dit jaar behaalde hij de voorbije twee weken met een tweede plaats in de -1600 cc klasse in de rally van San Remo. Vorige week won hij de Rally van Kent.

Het programma van Duval ziet er als volgt uit: met de Ford Puma kitcar start hij in Monte Carlo, Catalunya, Acropolis, Duitsland, San Remo en Groot-Brittannië. De 5 resterende wedstrijden met de Ford Focus moeten nog bepaald worden. In de 3 rally's waar Duval niet zal starten, zal hij wel de verkenningen meemaken om ervaring op te doen met het oog op de toekomst. "Ik ben enorm gelukkig met deze kans", zegt Duval. "Dit contract maakt mijn wildste dromen waar. Ik heb de wagen nog niet aan de tand kunnen voelen, maar kijk er zeer naar uit".