Vrijgesproken dader erkent moord op Olof Palme

Print
Christer Pettersson, de man die in beroep is vrijgesproken voor de onopgehelderde moord op de Zweedse premier Olof Palme in 1986, heeft zaterdag erkend dat hij de moord pleegde. Pettersson deed de bekentenis in een brief, opgesteld door een vriend, aan de Zweedse populaire krant Expressen.
BR>
"Christer Pettersson heeft mij gezegd: natuurlijk heb ik geschoten, maar ze zullen mij hiervan nooit beschuldigen: het wapen is verdwenen", schrijft Gert Fylking, journalist en jarenlange vriend van Pettersson.

"Christer Pettersson is de moordenaar van Olof Palme", vervolgde Fylking in de brief die mee werd ondertekend door de thans 54-jarige Christer Pettersson.

Lisbet Palme, de weduwe van Olof Palme, leverde donderdag in een gesprek met de Zweedse krant DagensNyheter forse kritiek op de Zweedse justitie. Tijdens het proces in 1989 identificeerde zij Pettersson als de moordenaar van haar echtgenoot. Petterson, toen een alcoholist en toxicomaan, werd aan het slot van het proces tot levenslang veroordeeld, maar enkele maanden later in beroep vrijgesproken.

Olof Palme werd op 28 februari 1986 om 23.21 uur op een grote laan in Stockholm door een onbekende neergeschoten toen hij samen met zijn vrouw Lisbet een bioscoop verliet.
MEEST RECENT