"Aanval op Irak in voorbereiding"

Print
De Verenigde Staten en Groot-Brittannië voorzien de lancering van 1.000 raketten op 300 doelwitten in Irak om de Irakese president Saddam Hoessein ten val te brengen onder het voorwendsel strijd tegen het terrorisme. "Wij weten dat ze een dergelijke aanval voorbereiden en weten dat het slechts een kwestie van tijd is", aldus de Irakese vice-premier Tarek Aziz in de Britse zondagskrant Sunday Telegraph.
BR>
"Als ze beslissen Irak aan te vallen, zal dat uit eigen belang zijn, om deze regering te vervangen want te onafhankelijk en niet inschikkelijk. Het zal niet zijn omwille van wat in de Verenigde Staten gebeurt", stelt Aziz.

Hij verwierp de beschuldigingen dat Irak achter de brieven met de miltvuurbacterie in de VS zou schuilen. "Belachelijk en zonder grond", aldus de Irakese vice-premier.

Een aanval tegen Irak zou "een zeer zware fout" zijn, waarschuwde Tarek Aziz. "De Arabische wereld zal dit niet dulden, omdat de Arabieren weten dat het onrechtvaardig is en een absolute agressie zou betekenen". Irak zal geen militaire tegenmaatregelen treffen, maar de Arabieren zullen "politieke acties en weerstand ondernemen die bijdragen aan het politieke isolement van de Verenigde Staten."
MEEST RECENT