Lokeren: veiligheidsmaatregelen op Daknam

LOKEREN -

Het stadion van Sporting Lokeren SNW wordt vanaf de competitiewedstrijd tegen Charleroi, op dinsdag 31 oktober, totaal herschikt uit veiligheidsoverwegingen. Zo zal het vak voor de bezoekende fans, het onoverdekte gedeelte onder het scorebord, voor de rest van het seizoen volledig leeg blijven.

Belga

De supporters van de bezoekende ploeg worden voortaan ondergebracht aan de overdekte tribune, kant vijver, waar voorheen de Lokerse spionkop stond. De thuisfans verhuizen naar de staanplaatsen onder de zittribune. "We nemen deze maatregelen om de veiligheid binnen het stadion zo veel mogelijk te optimaliseren", zegt de Lokerse politiecommissaris Etienne Godderie.

"De kans dat beide supportersclans slaags raken in het stadion, wordt met deze maatregel kleiner. Daarbij komt dat de bezoekende supporters het stadion zullen betreden aan het basketplein en de Daknamstraat als parkingplaats aangeduid krijgen. Ook zullen zij na de match het stadion moeten verlaten langs Daknam. De thuisfans gaan nog steeds binnen via de hoofdingang en worden dan naar de tribunes geleid via de parkingplaatsen waar voorheen de bezoekende bussen stonden. Ter hoogte van de hoofdingang of -uitgang kunnen wij nog altijd Friese ruiters en manschappen genoeg posteren om eventuele moeilijkheden onmiddellijk het hoofd te bieden. Zo kunnen problemen die er voorheen waren, aan bijvoorbeeld de herbergen in het begin van de Daknamstraat, vermeden worden. Wij hopen alvast dat alles in orde komt voor de match tegen Charleroi", aldus de commissaris.

Nu in het nieuws