Heiberg (IOC): "Geen OS voor land in oorlog"

OSLO -

Een Noors lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), Gerhard Heiberg, heeft dinsdag zijn twijfels geuit over de organisatie van de volgende olympische winterspelen door de Verenigde Staten. Die vinden van 8 tot 24 februari plaats in Salt Lake City. "Een land in oorlog mag de Olympische Spelen niet ontvangen", zo meldde Heiberg dinsdag in de online-editie van de Noorse krant Aftenposten.

BELGA

Om zijn redenering kracht bij te zetten citeert hij de olympische gedachte die "tot doel heeft de belangen van de atleten en de sport in het algemeen zo goed mogelijk te verdedigen alsook de conflicten in de wereld. We kunnen ons wel degelijk de vraag stellen of de Spelen al dan niet zullen plaats vinden in Salt Lake City", voegde Heiberg er nog aan toe. "Ik denk wel dat het nog iets te vroeg is om nu al een definitief standpunt in te nemen over wat zich over meer dan 3 maanden zal afspelen."

De voorzitter van het IOC, onze landgenoot Jacques Rogge, heeft al verzekerd dat de Winterspelen zeker zullen plaatsgrijpen, ondanks de terroristische aanslagen van 11 september in de Verenigde Staten en de gevolgen daarvan. "We hebben er nooit aan gedacht om de Spelen te annuleren. Ze zijn juist een antwoord op het geweld. Ze mogen er niet het slachtoffer van worden", zo wist de IOC-voorzitter nog recent te melden.

Nu in het nieuws