WK turnen: Belgische ploeg officieel voorgesteld

GENT -

Op een persconferentie in de Topsporthal Vlaanderen is dinsdag, enkele dagen voor de start van het WK turnen in Gent, de Belgische ploeg voorgesteld. Alain Coussement, hoofd van de nationale commissie van het Belgische mannenturnen, bevestigde dat er geen Belgische mannenloeg aan het wereldkampioenschap zal deelnemen.

BELGA

Jean-Mathieu Zeebergh, Mathieu Danero, Arnaud Pauquet en Maarten Caluwaerts vielen uit de boot. Gunther Couckhuyt en Pierre-Dominique Frère, die wel de individuele norm van 50 punten haalden, nemen deel aan het individueel WK. Couckhuyt en Frère komen op zondag 28 oktober een eerste keer in actie tijdens de kwalificatiewedstrijden.

Bij de vrouwen waren er heel wat minder problemen. Daar werden 7 turnsters geselecteerd, waarvan er uiteindelijk 6 mogen deelnemen aan het ploegenkampioenschap. Het gaat om Caroline Debras, Sigrid Persoon, Ludivine De Wulf, Laetitia Reho, Sabrina Burlinetto, Jessica Jans en Celine Sohet. Voor het individueel kampioenschap zijn al 3 Belgen zeker van hun selectie: Caroline Debras, Jessica Jans en Celine Sohet. Alle Belgische meisjes treden een eerste keer aan op maandag 29 oktober voor de kwalificaties.

Nu in het nieuws