WTA Luxemburg: Courtois naar 2de ronde

Print
Laurence Courtois heeft zich zaterdag voor geplaatst voor de tweede ronde van de kwalificaties van het WTA-toernooi van Luxemburg (170.000 dollar). Elke Clijsters, zus van Kim, daarentegen is uitgeschakeld in de tweede ronde.
Laurence Courtois (WTA-151) versloeg in de eerste ronde de Hongaarse Katalin Marosi Aracama (WTA-158) in twee sets: 6-1 en 6-2. In de tweede ronde moet de Antwerpse het opnemen tegen de Slovaakse Lenka Dlhopolcova (WTA-172), verrassende winnares van het duel tegen de Nederlandse Miriam Oremans (2/WTA-69): 6-2 en 6-4.
Elke Clijsters (WTA-823) heeft niet kunnen profiteren van haar uitnodiging. Ze werd verslagen door de Spaanse Nuria Llagostera Vives (7/WTA-95) in twee sets: 6-3 en 6-4.
Kim Clijsters is aangeduid als eerste reekshoofd van het toernooi dat ze reeds in 1999 op haar naam schreef. Het was haar eerste WTA-succes. In de kwartfinales treft ze mogelijk de Russische Anna Kournikova (5), de Zuid-Afrikaanse Amanda Coetzer (3) kan haar pad kruisen in de halve finales. De Italiaanse Silvia Farina-Elia is het tweede reekshoofd.

.

Nu in het nieuws