CL: Anderlecht-Lok. Moskou met 3de plaats als inzet

ANDERLECHT -

Woensdag staat Anderlecht in eigen huis voor het beslissende treffen in Groep A van de Champions League. Beslissend voor de 3de plaats in de groep dan wel, in een rechtstreeks duel met concurrent Lokomotiv Moskou. Na 4 speeldagen zijn beide clubs zo goed als uitgeteld voor de 2de ronde van het kampioenenbal. Bij winst zijn de Brusselaars zeker van de 3de plaats, die nog recht heeft op het vangnet van de Uefacup. Maar als AS Roma tegelijkertijd verliest bij Real Madrid, kan paars-wit met een uitzege in Rome de tweede plaats nog pakken.

BELGA

Anderlecht staat momenteel 3de met 2 punten. Lokomotiv heeft er slechts ééntje. Op de eerste speeldag werd het 1-1 in Moskou. Het moet dus kunnen voor Anderlecht. Maar echt overtuigend spelen de troepen van Aimé Anthuenis de laatste weken niet. Tegen AS Roma werd er in eigen huis nog 0-0 gelijkgespeeld, maar tegen Real Madrid ging men met de billen bloot: 4-1 in Spanje, 0-2 thuis. En ook in de competitie wisselde het te vaak goede met slechte momenten af: na een goede eerste helft tegen Charleroi, volgde een veel mindere tweede helft. Pas op het einde kon aanvoerder Glen De Boeck, al zo vaak de redder in nood dit seizoen, de 2-1 winstcijfers op het bord brengen. Anderlecht volgt in de vaderlandse competitie nog steeds op 7 punten achterstander van leider AA Gent.

Blessures

Anderlecht kan wel enkele excuses aanvoeren voor het wisselvallige vertoon. De ploeg kwam volledig vernieuwd uit het tussenseizoen en moest tot nu toe al heel wat basisspelers met blessures missen. Ook nu zullen Doll, Baseggio en wellicht ook Stoica er niet bij zijn. Het ontbreekt de club dan ook aan voetballend en creatief vermogen. Tegen Charleroi ontdekte het Anderlechtpubliek wel de jonge Limburger Yasin Karaca (17), die op links en achter de spitsen voor heel wat spektakel zorgde. Anderlecht maakte Karaca snel Europees speelgerechtigd, maar het is nog maar de vraag of Anthuenis op de jongeling rekent voor het belangrijke Europese treffen met de Russen.

Vermoedelijke opstelling

Anthuenis zal woensdag waarschijnlijk het vertrouwen geven aan de elf die zaterdag tegen Charleroi startten: De Wilde in doel, Crasson, De Boeck, Ilic, en Hendrikx achteraan, Vanderhaeghe, Hasi, Iachtchouk en El Saïd als middenvelders en Mornar en Aruna voorin. De thuiscoach kan ook opnieuw beschikken over Gilles De Bilde, die als alternatief in de spits kan uitgespeeld worden. Voor Nenad Jestrovic, de makkelijk scorende spits die voor het seizoen met grote trom werd binnengehaald, maar nog geen minuut speelde met een kuitbeenbreuk, komt het treffen waarschijnlijk nog te vroeg. Anthuenis wil Jestrovic, die 6 maanden langs de kant bleef en slechts twee keer kort met de invallers speelde, geen 'vergiftigd geschenk' geven.

Anderlecht zal de Russen namelijk niet zomaar kunnen oppeuzelen. Lokomotiv Moskou staat 3de in de Russische competitie. Afgelopen weekend leed de club wel een nederlaag in de beker tegen tweedeklasser Elista (2-1). De club recupereert woensdag verdediger Sennikov, die er tegen Real en AS Roma niet bij was. Toch is het team van coach Yuri Semin niet op zijn sterkst. De Joegoslavische middenvelder Milan Obradovic is namelijk geschorst.

Nu in het nieuws