GBA begrijpt bewarend beslag niet

Print
ANTWERPEN - Germinal Beerschot Antwerpen verklaarde woensdag in een communiqué niet te begrijpen waarom de fiscus bij de profliga bewarend beslag zou laten leggen hebben op de tegoeden van de club bij de Profliga.
BR>
De Antwerpse club reageerde daarmee op een bericht dat woensdag in de Vlaamse pers verscheen. De kranten meldden dat de fiscus bij de Profliga bewarend beslag liet leggen op TV-gelden van GBA en Beveren. Bij GBA gaat het om 10 miljoen frank (247.890 euro) die de club moest ontvangen van betaalzender Canal +. Dat zou evenwel nog niet volstaan om een openstaande schuld van 16,15 miljoen frank (400.350 euro) te betalen. Bij Beveren werd beslag gelegd op 3,67 miljoen frank (90.980 euro).

Bij Germinal Beerschot begrijpt men niet dat er beslag gelegd werd op haar tegoeden bij de Profliga zonder dat er een ingebrekestelling ontvangen werd. Bij de afsluiting van het boekjaar 2000-2001 werden volgens de club een aantal regularisatieboekingen doorgevoerd en via het sociaal secretariaat doorgegeven aan de fiscale autoriteiten. De aanslagbiljetten die betrekking hebben op de maanden juni, juli en augustus 2001 werden pas op dinsdag 16 oktober ontvangen, dus ook daar kan het probleem niet liggen.
Nu in het nieuws