Bordeaux - Standard: Girondins willen scoren

Print
BORDEAUX - Girondins Bordeaux zal zich donderdag moeten overtreffen tegen Standard om een goede uitgangspositie te verwerven in de heenwedstrijd van de tweede ronde van de Uefabeker voetbal. In de Franse competitie maakte Bordeaux amper zes doelpunten in tien wedstrijden. Alleen Nantes doet slechter.
BR>
Bij de Franse ploeg lopen nochthans niet de minste aanvallers rond: de Portugees Pauleta, de Braziliaan Christian en de Fransman Christophe Dugarry. Trainer Elie Baup hoopt de drie de weg naar het doel terugvinden in de Europese campagne. Net zoals dat het geval was in de eerste ronde toen met 5-1 gewonnen werd tegen het Hongaarse Debrecen.

Michel Preud'homme, de trainer van Standard weet best dat de kracht van Bordeaux in de verdediging ligt met mannen als Ramé, Roche, Sommeil, Jenmali en Bonnissel. Zij vormen de beste Franse verdediging met vier tegendoelpunten.

Maar ook de Luikse verdediging is de meest efficiënte van België met acht tegendoelpunten in negen wedstrijden, even goed als Club Brugge. Bordeaux zal normalerwijze aantreden met zijn type-elftal. Alleen de verdedigende middenvelder Alexeï Smertine uit Rusland, is onzeker. Hij moest dinsdag de training verlaten met een blessure aan het been.
Nu in het nieuws