Senioren krijgen eigen Pukkelpop

De stad Hasselt heeft het plan opgevat om in 2002 of ten laatste 2003, vlak voor het echte Pukkelpop-festival en op dezelfde wei en op dezelfde podia, een muziekfestival te organiseren voor senioren.

GPD

Burgemeester Reynders en schepen voor senioren Brigitte Smets hebben daarover al gesproken met Pukkelpop-organisator Chokri Mahassinne en die staat erg positief tegenover het idee.

«Het plan is er inderdaad,» bevestigt Brigitte Smets, «en we hebben natuurlijk al een gigantische voorsprong dankzij de Pukkelpop-infrastructuur.»

«We zijn op dit idee gekomen omdat jaarlijks veel oudere mensen afzakken naar de Kempische Steenweg om er een glimp op te vangen van Pukkelpop of om wat sfeer op te snuiven. En dan is de muziek niet eens hun smaak. Wij willen nu alle senioren een unieke kans bieden om van de echte festivalsfeer te genieten, terwijl op het podium groepen spelen die in hun leeftijdscategorie erg in trek zijn.» Concrete namen willen Smets en Reynders nog niet geven, maar aan Vlaamse kant liggen vedetten als Will Tura, Eddy Wally en Helmut Lotti alvast voor de hand.

«We menen dat er genoeg binnen- én buitenlandse muziekattracties te boeken vallen die op een gigantisch podium als dat van Pukkelpop een geweldige show kunnen weggeven,» zegt Smets. «We moeten kijken of we genoeg geld kunnen vrijmaken voor de grote namen. We zoeken hierrond ook toenadering tot het provinciebestuur.»

«We willen ook dat het 'seniorenfestival', waar we nog een naam voor zoeken, helemaal verloopt zoals het 'echte' Pukkelpop,» zegt burgemeester Reynders. «Dat wil zeggen dat alle eet- en drankstandjes geopend zullen zijn en dat de senioren ook gadgets kunnen verdienen als ze plastic bekers recycleren. We zullen zelfs voorzien dat senioren die dat willen, kunnen overnachten op de kampeerweide. Het moet een gigantisch feest worden, waar de senioren zich helemaal thuisvoelen en waardoor de generatiekloof weer een stukje gedicht kan worden.»

Nu in het nieuws