Verkrachter sluit 17-jarig meisje een week op

Een man uit Veerle-Laakdal die maandenlang een 17-jarig meisje misbruikte en verkrachtte, is vrijdagavond gearresteerd. Hij had zijn slachtoffer een week opgesloten. Het meisje verwittigde de politie nadat ze was ontsnapt.

GPD

J.-P. M. uit Veerle had zich samen met zijn vrouw ontfermd over de dochter van een werknemer. Het meisje was meermaals van huis weggelopen, maar kon telkens bij de familie M., die toen nog in Lichtaart woonde, terecht. Nadat het bedrijf van J.-P. M. failliet was gegaan, verhuisde de familie naar Veerle. Het meisje, dat ondertussen in een instelling verbleef, bracht de weekends bij de familie M. door. Pas na acht maanden kwam aan het licht dat haar

pleegvader

haar elke week verkrachtte.

Enkele weken geleden belde J.-P. M. naar

Gazet van Antwerpen

. Hij had klachten over de instelling waar het meisje verbleef. «Mijn vrouw en ik willen het meisje in ons gezin opnemen, maar de instelling en het gerecht werken tegen», zei hij.

De familie M. had pogingen ondernomen om het meisje als pleegdochter in huis te halen, maar een erkenning als pleeggezin hield in dat M. ook opvang moest bieden aan andere pleegkinderen. Dat was niet de bedoeling. Alleen de 17-jarige dochter van zijn ex-werknemer interesseerde hem.

Het meisje verdween vorige week uit de instelling waar ze verbleef. Ze belde vrijdagavond vanuit een dokterskabinet nadat ze uit de woning van J.-P. M. was ontsnapt. Daar zou ze de hele week zijn opgesloten omdat M. had achterhaald dat ze de politie had verwittigd.

Het parket van Turnhout liet J.-P. M. en zijn vrouw oppakken. De vrouw werd na verhoor vrijgelaten. Het gerecht verdenkt J.-P. M. van zedenfeiten en vrijheidsberoving. De vrouw, die ontkent dat ze op de hoogte was van de verkrachtingen, wordt verdacht van mededaderschap bij de vrijheidsberoving en van schuldig verzuim.

Nu in het nieuws