Neemt Brussel WK 2005 over?

BRUSSEL -

Brussel is één van de kandidaten om de organisatie van de wereldkampioenschappen atletiek in 2005 over te nemen, indien Londen zich als gaststad zou terugtrekken. Georgio Renieri, woordvoerder van de Internationale Atletiekfederatie IAAF, noemde, naast Brussel, ook Barcelona, Madrid, Rome, Stuttgart, Berlijn, Brisbane en Boedapest als kandidaat gaststeden.

Belga

BR>

De Britse regering zegde zijn steun voor de bouw van een nieuw stadion in Londen af, omdat bleek dat het project niet rendabel zou zijn. De bouwwerken zouden meer dan drie maal zoveel gaan kosten als eerst geschat (13,85 miljard frank of 343 miljoen euro in plaats van 4,2 miljard frank of 104 miljoen euro). De IAAF verwierp het plan van de Britten om de wereldkampioenschappen naar Sheffield te verplaatsen omdat de organisatie aan steden en niet aan landen toevertrouwd wordt.

"Een officiële afzegging van de Britse regering of het Organisatiecomité is er nog niet," aldus Renieri. De organisatie moet bij de IAAF-meeting van Londen op 26 en 27 november een progressievoorstelling kunnen geven. ls de IAAF niet tevreden met de Londense plannen, dan kunnen ze zelf het besluit nemen om de organisatie in andere handen te leggen.

Als er een nieuwe gaststad gekozen dient te worden zal dat naar alle waarschijnlijkheid in maart gebeuren.