SP.A in Antwerpen wil Zillion definitief dicht

De Socialistische Partij Anders in Antwerpen wil dat megadancing Zillion voor altijd gesloten blijft. Dat heeft raadslid Tanja Smit, namens de SP.A-fractie, maandagavond gezegd tijdens de gemeenteraad in Antwerpen.

BELGA

Filip Dewinter (Vlaams Blok) had de kat de bel aangebonden. Hij noemde de sluiting 'terecht', vroeg zich af of de megadancing ooit nog terug zou openen en op welke juridische argementen burgemeester Detiège van Antwerpen zich had beroepen om tot de sluiting van de dancing over te gaan.

Waarop Tanja Smit, namens SP.A de grootste fractie in de Antwerpse meerderheid, SP.A-burgemeester Detiège bezwoer om de Zillion nooit nog te laten heropenen. Burgemeester Detiège liet de repliek over aan schepen Dirk Grootjans (VLD) van Integrale Veiligheid. Die herinnerde aan de recente problemen met het vuurwerk ("een probleem dat zich ook al in 1998 heeft gesteld") en zegde zich te hebben gebaseerd 'op de absoluut ontoelaatbare risico's die de bedrijfsleiding had genomen' om de ambtelijke sluiting van de dancing aan te bevelen bij de burgemeester.

Of de sluiting al dan niet definitief was? Dirk Grootjans: "De sluiting is inderdaad opgelegd voor onbeperkte tijd, in afwachting van een gegarandeerde veiligheid..."

Nu in het nieuws