Rogge denkt aan mandaat van 12 jaar

Print
Vrijdagavond werd Jacques Rogge (59) door het BOIC (Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité) tijdens een galadiner officieel gevierd voor zijn verkiezing tot voorzitter van het IOC. Dat gebeurde in hoog gezelschap van o.m. prins Filip, senaatsvoorzitter Langendries, enkele ministers en Brussels burgemeester Thielemans, maar ook van veel Belgische sporters en ex-sporters.
Tijdens zijn drietalige toespraak vroeg hij de medewerking van de overheid om de Belgische sporters te steunen. Tussen neus en lippen had hij het over zijn mandaat van acht jaar. "Of twaalf", liet hij zich ontvallen. Wat zou betekenen dat hij tot zijn 71 wil doorgaan.
Hij zalfde en sloeg tegelijkertijd met de bedenking dat hij ooit als delegatieleider met veel minder medailles was thuisgekomen dan de vijf van Sydney. "Overigens het tweede grootste aantal medailles na de oorlog", zwakte Rogge de kritiek van na Sydney wat af. "Maar het kan altijd beter." Waarop hij de wenk meegaf aan het BOIC om "efficiënter" te gaan werken. Hij kreeg van het BOIC een kunstwerk en uit de handen van ex-judoka Robert Vandewalle - die ooit door Rogge zelf aan de rug werd geopereerd - een autentieke Indiaanse vredespijp aangeboden.

.

Nu in het nieuws