Kathleen Smet wint in Athene

Print
Kathleen Smet heeft zaterdag de ITU-triatlon in Athene gewonnen. Ze had van de VUB een vliegtuigticket gekregen omdat zij als ex-topsportatlete van die universiteit de Olympische Spelen had gehaald en omdat de Ironman in Hawaï was tegengevallen, maakte Smet er gebruik van om naar Athene te gaan.
Ze kwam als vierde uit het water in een relatief beperkt deelnemersveld van 24 atletes. Nadien fietste alleen de Britse Beth Thompson - die driekwart minuut later uit het water was gekomen - sneller dan Smet, waardoor zij haar achterstand op de Vlaamse goedmaakte, maar Smet eindigde de fietsproef toch als eerste van een vijfkoppig groepje. Van die koplopers was Smet de snelste in de afsluitende loopproef van 10km. Alleen de Spaanse Burgos, die met anderhalve minuut achterstand aan het lopen begon, liep sneller dan Smet, die aan de streep met haar eindtijd van 2u06'51" dertien seconden voorsprong had op de Française Nathalie Daumas.

Bij de mannen won de Spanjaard Jose Marchan voor de Fransman Poulat. Voor Smet betekende dit meteen een nuttige kennismaking met het olympisch parcours van 2004, dat voor de eerste keer werd gebruikt. Het was tevens een mentale opsteker na haar opgave in de Ironman, die volgend seizoen meer dan waarschijnlijk niet in haar planning past, omdat die niet te combineren valt met het WK kwart. Ze zou vroeger op het seizoen dan wel het WK lange afstand meedoen. Smet heeft nu nog één wedstrijd te gaan: de wereldbekermanche in Cancun (Mex) op 4 november.

.

Nu in het nieuws