Inbraak in Buggenhoutse fotozaak

"Dit kan alleen maar het werk zijn van een goed georganiseerde bende", zegt Romain Baeckelandt, zaakvoerder van fotozaak Qualiphot in de Hanestraat in Buggenhout. Bij een nachtelijke kraak werd voor een half miljoen frank gsm's en foto-, video- en filmapparatuur gestolen. Ook de aangerichte schade loopt in de honderdduizenden franken.

LUK DE WILDE

"Vooral het feit dat het alarm hen niet op de vlucht joeg, verontrust me", gaat Baeckelandt verder. "Ik hoorde het alarm een eerste keer afgaan rond 3.45 uur. Ik stak onmiddellijk mijn hoofd door het raam op de eerste verdieping maar zag niks. Drie minuten later schoot het alarmsignaal opnieuw af. In een glimp zag ik de dieven om de hoek wegrennen. Vermoedelijk stond hun vluchtwagen, een witte Audi, geparkeerd in de Kasteelstraat".

In de winkel richtten ze een enorme ravage aan. Het uitstalraam werd met een zwaar voorwerp, vermoedelijk een hamer of een schoor, verbrijzeld. Het zelfde lot ondergingen de vitrinekasten waar de duurste apparaten lagen uitgestald. Volgens de winkeleigenaar lieten de dieven hun oog vallen op dure digitale foto- en videocamera's. Uit een andere vitrinekast graaiden ze de voorraad gsm's mee. De waarde van de buit wordt op ruim een half miljoen frank geraamd. "Maar de schade aan het uitstalraam en de vitrinekasten is minstens even groot", zegt Baeckelandt. Twee jaar geleden was de fotozaak al eens het doelwit van inbrekers. "De rijkswacht lag op vinkenslag en kon de daders op heterdaad arresteren. Eerlijk gezegd, ik weet niet hoe ik mijn zaak nog meer kan beveiligen. Het alarmsysteem kostte handenvol geld", besluit Baeckelandt.

Nu in het nieuws