Voorstelling winterseizoen Kuipke

Print
GENT - In Gent werd woensdag het winterseizoen 2001-2002 van het Kuipke voorgesteld. In tegenstelling tot voorgaande jaren valt de openingsmeeting niet op 1 november maar op 28 oktober. Dit om de concurrentie met de zesdaagsen van Grenoble en Dortmund, die beide op 1 november van start gaan, te vermijden.
BR>
Hoogtepunten die dag worden het Open Belgisch kampioenschap omnium en een ploegkoers voor elites en beloften die geldt als selectiewedstrijd voor de Toekomstzesdaagse.

Op 11 november vindt de Memorial Noël Foré plaats met ondermeer een internationaal ploegenomnium tussen België, Frankrijk en Duitsland voor eliterenners en het internationaal kampioenschap van Vlaanderen ploegkoers over 240 ronden.

De 61ste zesdaagse van Vlaanderen Gent begint op 20 november en eindigt op 25 november. Gelijktijdig wordt ook de 36ste Toekomstzesdaagse afgewerkt en wordt op vrijdag en zaterdag een tweedaagse voor juniores georganiseerd.

Op 23 februari volgt dan de afscheidsmeeting ter ere van Etienne De Wilde met een interland België - Europa voor eliterenners, gevolgd door een concert van Helmut Lotti.

De drie voornoemde eendagsmeeting worden omlijst met wedstrijden voor vrouwen, nieuwelingen, junioren en aspiranten.

Daarnaast worden met ingang van 22 oktober tot en met 22 februari op de Gentse wielerbaan vele uren uitgetrokken om de renners de kans te geven op de piste te trainen. De trainingen staan onder begeleiding van de KWBW of de Vlaamse Wielerschool en zijn op bepaalde uren ook toegankelijk voor recreanten.
Nu in het nieuws