Moeder van Hingis gaat Kournikova coachen

Print
BRUSSEL - Anna Kournikova gaat bij Melanie Molitor, de moeder van de Zwitserse Martina Hingis, hulp zoeken om haar tennis weer op peil te krijgen. Of Melanie Molitor de full time coach wordt van de Russische Kournikova of dat het om een parttime samenwerking gaat en of het om een periode van lange duur, dan wel om een tijdelijke oplossing gaat, is nog niet duidelijk.
BR>
De 20-jarige Kournikova zag door een stressblessure aan de linkerenkel zowat het volledige seizoen de mist ingaan en slaagde er na haar terugkeer op de tennisvelden nog niet in één wedstrijd te winnen. Samen met Hingis was ze sinds haar terugkeer al wel succesvol in het dubbelspel.

In het begin van het jaar was het nochtans alles behalve koek en ei tussen de 'Spice Girls' van het tenniswereldje. Na een exhibitiewedstrijd in januari in het Chileense Santiago vlogen volgens getuigen zowel bitse beledigingen als bloemvazen door de lucht. De twee 'hartsvriendinnen' moesten appart gehouden worden omdat men dacht dat ze elkaar in de haren gingen vliegen. Later werd het incident afgedaan als 'een spijtig misverstand' en inmiddels spelen ze opnieuw samen het dubbelspel en trainen ze zelfs samen.

Op die trainingen is vaak ook Hingis' moeder aanwezig en vorige week werden Kournikova en Molitor op het WTA-toernooi van Filderstadt samen op de trainingsvelden betrapt. Mogelijk kan Molitor, die een ervaren tenniscoach is, de rol overnemen van de Nederlander Eric Van Harpen, die in augustus 2000 ontslagen werd als trainer van Kournikova. Sindsdien werd de Russin enkel door haar ouders (Sergei en Alla) begeleid.
Nu in het nieuws