Antwerps, vegetarisch en gratis

Vegetarisch Antwerpen

is een gloednieuwe, 20 pagina's tellende publicatie die het vegetarisch restaurantaanbod van de binnenstad in kaart brengt. Het gaat om zo'n 80 adresjes. De brochure bevat ook tips en achtergrondinformatie over vegetarisme en bespreekt de meest gehoorde vooroordelen over vleesloos eten.

Kris Lecomte

BR>

EVA

(Ethisch Vegetarisch Alternatief) is een jonge vzw die het publiek wil inlichten over allerlei aspecten van vegetarisme. Ze wil twijfels en vooroordelen rond vleesloos eten beantwoorden met wetenschappelijk onderbouwd materiaal en praktische inlichtingen en richt zich zowel tot fervente vegetariërs als tot gelegenheidsproevers.

De lijst bestaat niet enkel uit restaurants die uitsluitend vegetarische schotels hebben maar vermeldt ook de belangrijkste

veggie friendly

gerechten van zaken waar een flink stuk vlees of vis op het bord geen doodzonde zijn.

Antwerpen is als metropool ideaal gelegen. De vegetarische keuken is immers bij uitstek een wereldkeuken. Een snelle falafel, een groentecouscous, tempura, een Chinese wokschotel, een vegetarische hamburger of een zoetzure Chinese wokschotel zijn maar enkele van de al lang ingeburgerde keuzemogelijkheden. Wie het exotischer wil, komt ook aan zijn of haar trekken. Het EVA-team doet ook een oproep naar de lezer toe om een en ander actueel te houden. Geen slecht idee want het restaurantlandschap is voortdurend in beweging.

Cargo

in de Hippodroombuiling over het Museum van Schone Kunsten sloot bijvoorbeeld nog niet zo lang geleden voorgoed de deuren en kan al uit het lijstje geschrapt worden.

Vegetarisch Antwerpen is gratis verkrijgbaar bij Eva, Pekelharing 30, 9000 Gent; tel. 09-329.68.51 en www.vegetarisme.be.