Matthäus niet bestraftr voor zware uitlatingen

Print
WENEN - De Duitse ex-international Lothar Matthäus, momenteel trainer bij het Oostenrijkse Rapid Wien, hoeft niet te boeten voor zijn discrimenerende uitlating aan het adres van de Hondurese voetballer Maynor Suazo. Nadat de speler van Salzburg in de competitiewedstrijd tegen Rapid Wien een zware overtreding had gemaakt zou Matthäus hem hebben toegesnauwd: "Zwart varken, je vermoordt mijn speler."
BR>
De tuchtcommissie van de Oostenrijkse voetbalbond seponeerde de zaak woensdag omdat de scheidsrechter het gescheld van Matthäus niet op het wedstrijdformulier had vermeld. De Salzburgse functionaris die de gewraakte zinsnede wel had gehoord en naar buiten bracht, heeft bovendien niet officieel aangifte gedaan bij de bond.

Matthäus kreeg wel een boete van 81.000 frank (2008 euro) omdat hij tijdens de turbulente wedstrijd een bevel van de scheidsrechter negeerde. Rapid Wien moet 1,08 miljoen frank (26.770 euro) betalen omdat de Weense supporters een opengeklapt zakmes het strafschopgebied ingooiden.
Nu in het nieuws