Snooker: O'Sullivan lukt 5de 147 maximumbreak

Print
PRESTON - Het begint misschien eentonig te worden, maar Ronnie O'Sullivan blijft de snookerwereld verbazen. De 25-jarige uit Chigwell heeft voor de vijfde maal een 147 maximum break gemaakt op een officieel rankingtoernooi. In de tweede ronde van het LG CUP toernooi, toverde hij op 6 minuten en 36 seconden het magische nummer 147 op het scorebord.
BR>
Het was de op één na snelste maximum ooit gemaakt. O'Sullivan zelf had op het WK in 1997 slechts 5 minuten en 20 seconden nodig om alle vijftien rode met de bijhorende zwarte bal en de daarop volgende kleuren weg te spelen. Het is ondertussen de 43 officiële maximum in een rankingtoernooi waarvan 21 voor de televisiecamera's.

O'Sullivan won overigens zijn wedstrijd met ruime 5-1 cijfers van de Schot Drew Henry en hield aan zijn maximum break een slordige 30.000 euro (1,2 miljoen frank) over.

Ook Stephen Hendry won met 5-1 en dit van de Engelsman Mark Davis. Hendry was na zijn wedstrijd tevreden over zijn prestatie. De zevenvoudige wereldkampioen heeft met Terry Griffiths een nieuwe coach gevonden. Blijkbaar heeft deze nieuwe aanpak een positief resultaat. Hendry lukte ondermeer breaks van 117, 73 en 99.

De Engelsman Paul Hunter plaatste zich ook voor de achtste finales na een 5-1 zege tegen zijn landgenoot Alfie Burden. Hunter wordt de volgende tegenstrever van O'Sullivan.

Uitslagen tweede ronde, eindfase LG CUP:
P. Hunter (Eng) (9) - A. Burden (Eng) (38) 5-1
S. Hendry (Sch) (5) - M. Davis (Eng) (60) 5-1
R. O'Sullivan (Eng) (2) - D. Henry (Sch) (18) 5-1
Nu in het nieuws