Nationale mannenploeg niet op WK turnen

Print
GENT - Vier van de zes geselecteerde Belgische turners voor het wereldkampioenschap artistiek turnen dat van 28 oktober tot en met 4 november in Gent wordt georganiseerd, zien de regenboogstrijd aan hun neus voorbij gaan. Op een spoedvergadering van de nationale commissie van het mannenturnen werd immers beslist om Vlaming Maarten Caluwaerts en de Walen Mathieu Danero, Arnaud Pauquet en Jean-Mathieu Zeeberg niet langer te weerhouden. Dit betekent dat België geen mannenploeg zal afvaardigen op het WK per ploeg.
BR>
Gunther Couckuyt en Pierre-Dominique Frère, de enige twee die wel voldeden, zullen deelnemen aan het individueel kampioenschap. Bij de vooropgestelde vrouwenploeg zijn er geen wijzigingen. Sigrid Persoon, Céline Sohet, Laetitia Reho, Caroline Debras, Ludivine Dewulf, Sabrina Burlinetto en Jessica Jans verdedigen de Belgische kleuren.
"Deze beslissing is gebaseerd op de resultaten van de selectiewedstrijden in Nederland en Denemarken. Het voorbije weekeinde nam de Belgische ploeg deel aan een ultieme selectiewedstrijd in het Deense Aarhus. Daar bleek dat het genaamde kwartet onder de vooropgestelde norm bleef. In die optiek leek de ploeg ons te onstabiel om aan het teamkampioenschap deel te nemen. De Walen van hun kant probeerden ons nog op andere gedachten te brengen maar de Vlamingen hielden voet bij stuk. Een selectienorm blijft voor ons een selectienorm. We lieten geen enkele afwijking toe" aldus Johan De Cock, trainer van de Vlaamse turnliga.
Nu in het nieuws