Malisse staat 38ste op ATP-ranglijst

BRUSSEL -

De Rus Marat Safin heeft dankzij zijn halve finale in Lyon terug zijn opwachting gemaakt in de top-10 van de ATP-Champions Race. Hij verdrong er de Zwitser Roger Federer naar de 11de stek.

Belga

BR>

Door zijn stap voorwaarts, is Safin bijna zeker van deelname aan de Master Cup, van 13 tot 18 november in Sydney. Op één week van de start van het Master Series-toernooi van Stuttgart, veranderde er voor de rest weinig aan de top van de ATP-klassementen.

De finalisten van het weekend zijn de winnaars van de week, zoveel is duidelijk. De Duitser Tommy Haas, winnaar in Wenen, wint vier plaatsen (12de) in de Champions Race en is 14de in de wereld (+2). De verliezende finalist, de Argentijn Guillermo Canas, wint 1 plaats (16de) in de Champions Race en dringt door tot de top-20 (20ste, +3).

De meest opmerkelijke sprong voorwaarts, komt op naam van de Kroaat Ivan Ljubicic, de verrassende winnaar in Lyon. Hij wint 12 plaatsen (36ste) in de Champions Race en is nu 37ste in de wereld (+11). Net achter hem staat Xavier Malisse, de ongelukkige halve finalist in Lyon, die drie plaatsen wint. De Belg klimt ook drie plaatsen in de Champions Race (30ste).

Vermelden we tot slot nog Filip Dewulf: de 'gepensioneerde' speler verliest 190 plaatsen en staat 945ste met nog zes schamele punten. Het moment waarop hij definitief van de ranglijsten zal verdwijnen, is nakend. Toch heeft hij nog altijd drie keer meer punten dan Kris Goossens, momenteel 1.283ste. Hij duikelde maar liefst 434 plaatsen naar beneden.