Nieuwe dagtarieven kinderopvang onder vuur in parlement

De VLD wil dat de aanpassing van de kinderopvangtarieven eerst in het parlement wordt besproken vooraleer er van een maatregel sprake kan zijn. De partij vraagt ook meer transparantie in de financieringsstromen. Dat zei het liberale parlementslid Patricia Ceysens woensdag.

BELGA

Minister van welzijn Mieke Vogels heeft aangekondigd nieuwe dagtarieven in de gesubsidieerde kinderopvang te willen invoeren. Zowel Ceysens als Sonja Becq (CD°V) en Marijke Dillen (Vlaams Blok) bekloegen er zich tijdens het vragenuurtje in het Vlaams Parlement over dat de nieuwe tarieven ten koste zullen gaan van de gemiddelde inkomens.

Vogels zei dat er over het voorstel nog valt te praten in de commissie, maar dat ze er achter blijft staan omdat ze het evenwichtig en sociaal vindt. Ze legde uit dat een en ander uitvoerig werd besproken met de vakbonden, de betrokken diensten en Kind en Gezin.

Maar ze wacht nog steeds op het formele advies van de raad van bestuur van Kind en Gezin. Vogels dringt terzake aan op spoed. De minister zei nog dat er in de begroting voor volgend jaar 400 miljoen wordt uitgetrokken om de kinderopvang uit te breiden.

Nu in het nieuws