Makinen ruilt Mitsubishi voor Subaru

BRUSSEL -

Viervoudig wereldkampioen en huidig WK-leider Tom Mäkinen verlaat op het einde van het seizoen Mitsubishi. De 37-jarige Fin maakt de overstap naar het Subaru Rally Team. Hij tekende er een contract voor 2 jaar.

Belga

BR> "Ik voelde dat het tijd was om te veranderen en ben blij dat Subaru mij de kans heeft geboden", vertelde de Fin. "Ik kom terecht in een goed uitgebalanceerd team dat voor de titel wil gaan, en ik ben blij dat ik daar deel kan van uit maken. Ik heb enorm veel respect voor Subaru en kijk nu reeds uit naar volgend jaar."

"De komst van Tommi wil niet zeggen dat Richard Burns het team verlaat", vertelt Adrian Atkinson van Subaru. "Richard wil graag weg. Op dit ogenblik zijn er gesprekken gaande betreffende zijn toekomst. Maar eerste concentreren we ons op de komende wedstrijden want Richard is nog steeds in de running voor de titel."

Indien Burns weggaat, wat zeer waarschijnlijk is, zou Carlos Sainz mogelijk terugkeren naar Subaru, wat op zijn beurt dan weer betekent dat Freddy Loix bij Ford terecht kan.