Crossers winnen van snelheidsduivels in Mettet

METTET -

De Fransman Stéphane Chambon en de Duitser Jurgen Kunzel werden de overwinnaars in Mettet waar onze Belgische sterren het ietwat lieten afweten. Geen Joël Smets, Stefan Everts of Marnicq Bervoets als winnaar. In teamverband waren ze wel de betere van de snelheidsduivels in de starbiker waar ze met 29 punten overwinnaar werden voor de snelheidspiloten met 55 punten. Het team van Joël Robert haalde het van het Didier de Radiguesteam.

BR>

Spannend was het al evenmin in de superbiker waar de op kop gestarte Jurgen Kunzel op geen enkel moment werd bedreigd en waarin Joël Smets zich de beste Belgische ster toonde op de 5de plaats.

Podiumplaatsen waren voor Klaus Kinigadner en Stéphane Chambon die later op de dag ook zijn klasse toonde in de Starbiker. Stefan Everts eindigde na pech op de allerlaatste plaats.

In de Starbiker reden onze Belgen met Joël Smets, Stefan Everts en Marnicq Bervoets netjes op de 3de, 4de en 5de plaats en legden daar meteen de basis van hun eindzege. Tegen de Fransen Stéphane Chambon en Frederic Bolley viel niets in te brengen. Opvallend was wel de stereke prestatie van Jacky Martens die op de 8ste plaats eindigde.

Uitslagen: Superbiker:

1. Jurgen Kunzel (Dui)

2. Klaus Kinigadner (Oos)

3. Stephane Chambon (Fra)

4. Gerald Delepine (Bel) 5. Joël Smets (Bel) 6. Frederic Fiorentino (Bel) 7. Thierry Godfroid (Bel) 8. Jean Marc Gaillard (Bel) 9. Patrick Debroux (Bel)

10. Gilles Salvador (Fra)

Startbiker:

1. Stephane Chambon (Fra) snelheid

2. Fréderic Bolley (Fra) cross

3. Joël Smets (Bel) cross 4. Stefan Everts (Bel) cross 5. Marnicq Bervoets (Bel) cross

6. Chris Walker (Eng) snelheid

7. Peter Johansson (Zwe) cross

8. Jacky Martens (Bel) cross 9. Sebastien Legrelle (Bel) snelheid 10. Cedric Melotte (Bel) cross

Eindstand:

1. cross 29 punten

2. snelheid 55 punten

Nu in het nieuws