Gratis boekencheque voor trein-tramkaartje

Print
Wie dit jaar met de trein en (pendel)bus naar de Boekenbeurs in Antwerpen rijdt, krijgt een voordelig ticket én een boekencheque ter waarde van 202 frank (of 5 euro). Thema van de 65ste Boekenbeurs van Vlaanderen is Europa, waarbij aandacht voor Europa, in landen én auteurs, centraal staat.
De foto-affiche voor de Boekenbeurs 2001 maakt gebruik van een compositie van Lieve Blancquaert en toont twee mensen die een boek lezen in een groene omgeving.

De boekenkermis vindt ook dit jaar plaats op een vertrouwd adres: het Bouwcentrum aan de Jan Van Rijswijcklaan. "Voor ons is en blijft dit de meest evidente plaats. Want Antwerpen is en blijft de Boekenstad van Vlaanderen en traditie heeft nu eenmaal rechten", verantwoordt Dorian van der Brempt, directeur van het organiserende boek.be - Huis van het Boek, de beslissing. In afwachting van een nieuwe, ruime(re) locatie huisvest de Boekenbeurs ook dit jaar 140 deelnemers, verspreid over 18.000 m2. Een ticket kost 160 frank (3,97 euro). Kinderen tot 11 jaar mogen gratis binnen. De gebruikelijke reductietarieven zijn ook dit jaar voorzien.

Boekenbeursbezoekers krijgen de raad maximaal gebruik te maken van het openbaar vervoer en vanuit de stations Antwerpen-Centraal of -Zuid de pendelbus te nemen. Een combiticket trein/tram-bus levert ook een boekencheque op. Die is later inruilbaar bij de boekhandel.
Organisatoren, sponsors, radio en televisie bieden ook dit jaar een uitgebreid programma van randanimatie aan. Zo exposeert fotograaf David Samyn bijvoorbeeld 52 foto's van Vlaamse en Nederlandse auteurs, geportretteerd op een opvallende locatie.
André van Halewyck, uitgever en voorzitter van het organiserende boek.be, heeft bij de voorstelling van de 65ste Boekenbeurs enkele recente initiatieven van minister Bert Anciaux van Cultuur geapprecieerd. De boekencheque, de leenvergoeding en "de boekenbank die nu eindelijk op kruissnelheid is geraakt" hebben goede punten gekregen van de uitgever-voorzitter. www.boekenbeurs.be
Nu in het nieuws