'Bin Laden biedt CNN interview aan'

Print
Iemand die beweert namens het terreurnetwerk al-Qaeda te spreken, heeft een interview met Bin Laden aangeboden aan het Amerikaanse tv-station CNN en aan de Arabische zender Al-Jazeera. Dit meldt CNN.
CNN heeft daarop zes vragen geformuleerd. Bin Laden zou daarop met een videoband antwoorden, aldus de tussenpersoon. De vragen staan op de website van CNN (http://www.cnn.com):
1) Uw woordvoerder was vol lof over de aanslagen op 11 september die duizenden onschuldige mensen hebben gedood, en heeft gedreigd met meer aanslagen met vliegtuigen en hoge gebouwen. Hoe kunt u en uw aanhangers het doden van onschuldige mensen voorstaan?
2) Wat was uw rol en die van al-Qaeda bij de aanvallen van 11 september?
3) Wat was uw rol en die van uw organisatie bij de daarop volgende miltvuuraanvallen in de Verenigde Staten?
4) Kregen een of meer van de kapers van 11 september of hun helpers financiële steun van al-Qaeda of een opleiding in de bases van al-Qaeda in Afghanistan, en waren andere regeringen of organisaties betrokken?
5) In het verleden heeft u uw aanhangers opgeroepen massavernietigingswapens te verwerven - nucleaire, chemische en biologische wapens. Heeft u of uw aanhangers zulke wapens en, indien ja, zullen die wapens worden ingezet?
6) De overgrote meerderheid van de islamitische en Arabische leiders, waaronder moslim-geestelijken en de leider van Palestijnse Autoriteit Yasser Arafat, zeggen dat er in de islam geen rechtvaardiging is voor de terroristische aanvallen die u voorstaat. Zij hebben u, uw aanhangers en uw zelf-verklaarde heilige oorlog bekritiseerd. Wat is uw antwoord op die kritiek?
Nu in het nieuws