29 mensen in kantoor Daschle blootgesteld aan miltvuur

Print
Medisch onderzoek heeft uitgewezen dat 29 mensen die het kantoor van de Amerikaanse senator Tom Daschle hebben bezocht blootgesteld zijn geweest aan de miltvuurbacterie. Zegslieden hebben dat woensdag verklaard. Of de mensen ook daadwerkelijk ziek zijn geworden is nog onduidelijk.
Daschle, de leider van de Democratische meerderheid in de Senaat, ontving afgelopen maandag een brief met een verdacht poeder. Later bleek dat daarin zeer zuivere miltvuursporen waren verwerkt, wat doet vermoeden dat de bacterie door deskundigen is gekweekt.

Alle mensen die in het kantoor aan antrax zijn blootgesteld, slikken uit voorzorg al enkele dagen het antibioticum Cipro, zeiden de zegslieden. In totaal zijn honderden mensen die bij Daschle op de burelen zijn geweest dinsdag getest op miltvuur.
De federale recherche (FBI) vermoedt dat de miltvuurbrief aan Daschle van dezelfde afzender afkomstig is als die aan nieuwspresentator Tom Brokaw van de zender NBC. De handschriften op de brieven komen overeen en ook de dreigende taal is gelijk.

Sporen van de anthrax-bacterie zijn teruggevonden in het ventilatiesysteem van de senaat. Dat heeft de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Dennis Hastert, woensdag bekendgemaakt.
De werkzaamheden in de Kamer zijn voorlopig voor drie werkdagen opgeschort en worden ten vroegste dinsdag hervat. De leiders van de Senaat zijn in spoedberaad bijeen om na te gaan of ook hun werkzaamheden worden opgeschort.
Nu in het nieuws