'Weke opstelling' Arabische landen verdriet Saddam

Print
De Iraakse president Saddam Hussein heeft dinsdag gezegd dat de Arabische landen te weinig opkomen voor Afghanistan. Hij zei het verdriet te delen dat veel niet-Arabische moslims voelen over de "weke opstelling" van de Arabische moslimlanden.
"Ik vind de houding van de Arabische landen tegenover Afghanistan jammer omdat die niet plezierig is voor moslims", zo haalde het Iraakse staatspersbureau de woorden van Saddam aan.
Irak ontkent iedere band met de Afghaanse Taliban-machthebbers of het al-Qaidanetwerk van Osama bin Laden. Zondag diende zich echter een lichte verschuiving aan toen Babil, het dagblad van Saddams oudste zoon, Odai, lof betuigde aan Bin Laden, de in Afghanistan schuilende Saudische balling, die als brein achter onder meer de terreuraanslagen van 11 september in de Verenigde Staten wordt gezien.
Iraakse geestelijken hebben dinsdag een fatwa of religieus edict uitgevaardigd, waarin zij moslims verbieden "godsloochenaars" te helpen. Zij waarschuwen de leiders van islamitische landen "niet in de val te trappen (...) die werd opgezet tijdens de agressie tegen Irak in 1991", toen sommige Arabische landen zich aansloten bij een door de VS geleide coalitie om het Iraakse leger uit Koeweit te verdrijven.
Nu in het nieuws