Schalke-spelers tonen weinig begrip voor Mpenza

PALMA DE MALLORCA -

Rode Duivel Emile Mpenza kan op weinig begrip rekenen bij zijn ploegmakkers van Schalke '04. Dat blijkt een dag nadat hij door manager Rudi Assauer voor onbepaalde tijd werd geschorst wegens 'onprofessioneel gedrag'. Kapitein Tomasz Waldoch zei dinsdag dat de groep de schorsing van Mpenza "aanvaardbaar" vindt.

BELGA

De 23-jarige Mpenza werd maandag in Mallorca, waar de Duitse club verblijft voor de Champions League-wedstrijd van dinsdagavond, op een vliegtuig richting Duitsland gezet en voor onbepaalde tijd geschorst. Een deel van zijn loon wordt ingehouden. Schalke verwijt de speler dat hij "niet alles in het werk stelt om na zijn blessure opnieuw in vorm te geraken". Mpenza kampt naar eigen zeggen met een ontsteking aan de lymfeklieren en deelde de club mee dat hij niet zou kunnen spelen tegen Mallorca. Dat werd hem niet in dank afgenomen. "De manager is verantwoordelijk voor het functioneren van de club. Hij heeft het recht ons te bekritiseren en dergelijke maatregelen te nemen. We moeten ons allemaal maar eens goed bezinnen over onze prestaties en ons afvragen of we wel alles over hebben voor Schalke", aldus Waldoch.

Na de schorsing van Mpenza werd de spelerskern samen geroepen door manager Assauer en trainer Huub Stevens. "Het was een harde, maar juiste beslissing", zei de Deense aanvaller Ebbe Sand na afloop. Een mening waarmee hij duidelijk niet alleen staat in de groep.

Emile Mpenza is ondertussen afgezakt naar België. Hij kwam er op consultatie bij dokter De Clerck. "Ik moet mogelijk geopereerd worden aan de adductoren", aldus een aangeslagen Mpenza. "In dat geval zal ik 6 tot 7 weken buiten strijd zijn". In dat geval mist de aanvaller ook de twee belangrijke barragewedstrijden voor het WK 2002 tegen Tsjechië.

Bij Schalke is men niet meteen overtuigd van de ernst van de blessure. "Met een antibiotica-behandeling had hij wel kunnen spelen", aldus Assauer. Kapitein Waldoch is iets gematigder: "Het is duidelijk dat Emile problemen heeft, maar over de ernst ervan kan ik niet oordelen." De Pool stuurt aan op een gesprek met de Rode Duivel, maar rekent daarvoor op landgenoten Nico van Kerckhoven, Sven Vermant en Marc Wilmots, want Emile Mpenza zelf spreekt geen Duits. Een bijkomend probleem, dat niet weinig misverstanden met zich mee kan brengen. Waldoch wil het toch proberen, want, zo zegt hij, "Emile is een klassespits. Het zou spijtig zijn, moest deze zaak niet uitgepraat worden".

Mpenza werd begin 2000 aangetrokken door de Duitsers voor het recordbedrag van 350 miljoen frank (8,7 miljoen euro). Al geruime tijd circuleren er geruchten over een overgang van Mpenza naar het Italiaanse Juventus. Tot voor kort mocht de Belg onder geen beding Schalke verlaten. Of de club vandaag nog weigerachtig tegenover een transfer zou staan, is plots niet meer zo zeker. Emile Mpenza zelf, wil over een eventuele transfer niets kwijt. "Ik denk nu liever niet aan mijn toekomst", verklaarde hij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER