Platini kandidaat voor UC van UEFA en FIFA

PARIJS -

Michel Platini zei maandag in Parijs kandidaat te zijn om lid te worden van zowel het Uitvoerend Comité van de Internationale Voetbalfederatie FIFA, als dat van de Europese Voetbalfederatie UEFA. De oud-international en voormalig bondscoach van het Franse elftal is momenteel vice-voorzitter van de Franse voetbalfederatie en raadsman van de Zwitserse FIFA-voorzitter Sepp Blatter.

AFP/Belga

BR> "Mijn ambitie was om voorzitter te worden van de UEFA, maar het lijkt me verstandiger om daar vanaf te zien om geen oorlog op te starten in de schoot van de UEFA. Hiermee moeten alle partijen tevreden kunnen zijn. Bovendien is mijn kandidatuur voor het Uitvoerend Comité misschien niet meer dan een opstapje naar hogere aspiraties", verklaarde Platini.

Huidig UEFA-voorzitter Lennart Johannson toonde zich eerder niet echt happig om Platini als zijn opvolger te zien. Het zinde de Zweed niet echt dat Plantini zo dicht bij Blatter staat. In 1998 leverden Johansson en Blatter een verbeten gevecht om het voorzitterschap van de FIFA. Sindsdien is het niet echt meer goedgekomen tussen de twee, al lijken de relaties de jongste tijd toch wat verbeterd.