Champions League: Schalke schorst Mpenza

PALMA DE MALLORCA -

Duits vice-kampioen Schalke 04 heeft op de vooravond van de Champions League wedstrijd tegen Mallorca (Groep C, 4de speeldag), zijn Belgische spits Emile Mpenza tijdelijk geschorst.

AFP/Belga

BR>

Schalke-manager Rudi Aussauer verklaarde dat "Mpenza tot nader order mag beschikken, omdat hij niet de indruk geeft alles in het werk te stellen om terug in vorm te komen. Een deel van zijn salaris zal bevroren worden."

Aussauer gaf nog een algemene goede raad mee aan zijn spelers: "Zij die niet meer willen spelen voor Schalke kunnen hun contract komen inleveren en de club verlaten."

De 23-jarige Rode Duivel, vorig seizoen goed voor 13 doelpunten in de Bundesliga, nam maandag het vliegtuig om terug te keren naar Duitsland. Mpenza kampt met een ontsteking aan de lymfeklieren en was zaterdag één van de slechtste spelers op het veld bij de 3-0 nederlaag in Stuttgart. In de stand in de Duitse eerste afdeling staat Schalke zevende, op tien punten van leider Kaiserslautern. In de Champions League is Schalke na drie nederlagen puntenloos laatste in groep C van de eerste ronde.

Mpenza kwam begin 2000 bij de Duitse club. Het transferbedrag van 8,7 miljoen euro (350 miljoen frank) betekende een record voor de club uit het Rühr-gebied. In juli van vorig jaar verklaarde Aussauer nog dat de Belgische aanvaller onder geen beding weg mocht bij Schalke, nadat de Schotse Glasgow Rangers een bod van 10,4 miljoen euro (420 miljoen frank) op hem hadden uitgebracht.