Taument betrokken bij rel rond Matthäus

WENEN -

Gewezen Anderlechtspeler Gaston Taument is betrokken bij een rel rond zijn trainer Lothar Matthäus. De Nederlandse oud-international kreeg zondag in de thuiswedstrijd van Rapid Wien tegen SV Salzburg (1-0) een rode kaart, nadat hij verhaal was gaan halen bij tegenstander Suazo wegens een zware overtreding op hemzelf. Ook de speler uit Honduras werd na het incident uit het veld gestuurd.

DPA/ANP

BR>

Trainer Matthäus was evenals Taument furieus op Suazo. De Duitse recordinternational, amper een maand in dienst bij Rapid Wien, schold de donkere Midden-Amerikaan bij het verlaten van het veld de huid vol. Volgens berichten in de Oostenrijkse media zou Matthäus "zwart zwijn" hebben geroepen tegen Suazo. "Jij vermoordt mijn speler", zou hij eraan hebben toegevoegd.

Matthäus werd na zijn tirade tegen Suazo naar de tribune verbannen. Voor hem dreien een schorsing en een geldboete. Wellicht moet Rapid Wien ook nog de drie punten van de zege op Salzburg inleveren. Van het vak met Rapidfans werd tijdens de wedstrijd namelijk een zakmes op het veld gegooid. Daarbij raakte niemand gewond.

De tuchtcommissie van de Oostenrijkse voetbalbond doet in alle strafzaken van de turbulente wedstrijd tussen Rapid Wien en SV Salzburg op korte termijn uitspraak.