Van Gaal beslist binnen een maand

ZEIST/BARCELONA -

Binnen een maand bestaat er duidelijkheid over het al dan niet aanblijven van de Nederlandse bondscoach Louis van Gaal. Kort na de laatste interland van Oranje dit jaar, op 10 november tegen Denemarken in Kopenhagen, wil hij zijn beslissing publiekelijk bekendmaken.

ANP

BR> "Ik reken erop dat hij eerst onze directeur betaald voetbal Henk Kesler op de hoogte zal stellen", liet woordvoerder Rob de Leede van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) maandag weten. "Ze spreken elkaar vaak genoeg. Overigens hebben we aan Van Gaal tot 1 januari verder geen termijnen gesteld. Het is daarom best mogelijk dat hij binnen een maand de knoop doorhakt. Maar duidelijk is, dat hij niemand ermee wil verrassen."

Van Gaal verblijft tot donderdag in Barcelona. Hij benut zijn Spaanse uitstapje voor een aantal gesprekken met de Nederlandse internationals bij de Catalaanse topclub. In diverse media in binnen- en buitenland is de indruk gewekt dat Van Gaal in die gesprekken van de Oranje-spelers wil horen of er voor hem nog toekomst is bij het Nederlands elftal.

"Dat is een groot misverstand", benadrukte de KNVB-zegsman. "Van Gaal wil voornamelijk van de internationals weten hoe ze over hun eigen rol en hun eigen toekomst bij Oranje denken. Wat ze de komende jaren van plan zijn. Of ze bijvoorbeeld beschikbaar blijven voor het Nederlands elftal. Uiteraard zal zijn eigen positie daarbij ook ter sprake komen. Maar het is niet de inzet van alle gesprekken."