BTTB roept reizigers op tot symbolische actie

Print
De Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers (BTTB) wil donderdag een symbolische actie voeren om te protesteren tegen de driedaagse staking bij de NMBS. Tegelijk eist de BTTB dat de treinabonnementen met drie dagen worden verlengd.
De BTTB roept de reizigers op om donderdag samen met hun vervoerbewijs een bon te tonen aan de treinbegeleider. De bon wordt verspreid via haar webstek en donderdag in de stations, zo deelt de verbruikersorganisatie mee.
"Deze symbolische actie laat de reizigers toe om te ijveren voor een minimumdienst of om hun ongenoegen te uiten over de voorbije spoorstakingen. De reizigers worden ook opgeroepen om de betreffende bon aan verkeersminister Isabelle Durant te sturen", zo klinkt het.

Daarnaast eist de BTTB dat de treinabonnementen automatisch met drie dagen verlengd worden, a rato van het aantal stakingsdagen. Tenslotte verwacht de BTTB "creatievere vakbondsacties die de reizigers niet gijzelen noch financieel benadelen".
De bond neemt het niet dat "de meer dan 700.000 klanten die de NMBS dagelijks vervoert, in dit onverkwikkelijke kat- en muisspel tussen de vakbonden en de regering als ordinaire pasmunt worden misbruikt".
Nu in het nieuws