Verdacht pakket blijkt staal PVC-poeder te zijn

Een postpakket, bestemd voor de firma Mirco Recycling in Lanklaar, heeft gisterochtend voor heel wat opschudding bij de Post gezorgd. In het pakje zat ongeveer een halve kilo 'onschuldig' PVC poeder. Pas toen de bedrijfsleiding vertelde om welk soort poeder het ging, werd het alarm opgeheven.

Het postpakket kwam woensdagochtend aan op de Post in de Nieuwstraat in Lanklaar. «Door de richtlijnen die we ontvingen, moesten we het zekere voor het onzekere nemen,» vertelt Roger Vercruysse, de postmeester. «In het pakket zat duidelijk een wit poeder en meteen werden de nodige procedures opgestart.»

De politie werd gewaarschuwd via een noodnummer. De postbeambten die mogelijk in contact waren geweest met het pakje, moesten meteen hun handen wassen. Van die mensen werd ook hun naam, adres en de naam van hun huisarts genoteerd. Het postkantoor werd ook afgesloten, niemand mocht er nog in of uit. «Op het pakketje stond zowel het adres van de afzender als van de geadresseerde. Over de afzender was er een klein misverstand. In eerste instantie dachten we dat het ging om een bedrijf dat failliet was gegaan. Die gegevens bleken later fout te zijn. Na anderhalf uur werd de noodtoestand opgeheven,» verduidelijkt de postmeester.

Nu in het nieuws