Illegale olielozingspijp ontdekt in Willebroek

Print
Tijdens een onderzoek naar de oorzaak van de brandende berg ijzervijlsel op de bedrijfsterreinen van Belgian Scrap Terminals (BST) in Willebroek heeft milieu-inspecteur Michael Allison een aantal gevallen van oppervlaktewaterverontreinigingen met olie ontdekt. Ook ontdekte de inspecteur op de bedrijfsterreinen een illegale olielozingspijp. Allison diende daarover woensdag klacht in bij het parket van Mechelen.
"Ik had al langer vermoedens dat BST-zaakvoerder Michel Craenhals schuldig is aan diverse vervuilingsmisdrijven, maar ik kon nooit eerder iets bewijzen", aldus Allison. "Nu kan de zaakvoerder er niet meer tussenuit en wordt hij vervolgd."

Begin dit jaar gebeurde een ongeval met een vrachtwagen aan de terreinen van BST in Willebroek, waardoor deze heel wat olie verloor. Die olievervuiling werd gesaneerd door de gemeente, maar deze wil de kosten nu terugvorderen van BST, zeker nu meerdere gevallen van oppervlakteverontreiniging door BST ontdekt werden, aldus Allison.
Over de illegale lozingspijp zegt Craenhals dat deze afkomstig is van het bedrijf dat naast BST gelegen is. Allison beweert echter dat hij bewijzen heeft dat dit niet klopt.
Sinds 7 oktober 2001 brandt een berg ijzervijlsel op de bedrijfsterreinen van BST, een bedrijf in Willebroek waar onder andere autowrakken worden verwerkt. Verschillende buurtbewoners klagen over gezondheidsproblemen als hoofdpijn en krampen ten gevolge van de rookhinder door de brand.
Nu in het nieuws