Bankoverval Zulte en poging in Astene

Print
Twee gewapende en gemaskerde mannen zijn woensdagnamiddag rond 15.30 uur aan de haal gegaan met een pak geld uit de kluis van het Krediet aan de Nijverheid aan de N43 in Zulte. Ze hadden er de bankdirecteur verplicht de kluis open te maken. Toen daarbij het alarm begon te loeien, zijn ze weggevlucht in een donkerkleurige BMW richting Deinze. Zo heeft het parket van Gent woensdagnamiddag bevestigd.
De twee gemaskerde en gewapende mannen hebben eerst, rond 15.00 uur, geprobeerd om in Astene bij Deinze een Fortiskantoor binnen te dringen via een raam. Toen dat niet lukte, zijn ze naar Zulte gereden waar ze rond 15.30 uur aan de Staatsbaan (N43) via een zijraampje een kantoor van het Krediet aan Nijverheid binnendrongen en terecht kwamen in het bureau van de bankdirecteur.
Ze bedreigden de man met twee machinegeweren en eisten dat hij de kluis zou openmaken. Terwijl de directeur naar de kluis liep, is één van de twee overvallers naar de loketruimte gelopen. Daar eiste hij, onder bedreiging, geld van de loketbediende. Nog voor de bediende hem het geld kon geven, ging het alarm van de kluis af en keerde de kompaan terug naar het bureau van de directeur. Daar graaiden beide mannen zoveel mogelijk geld uit de kluis en renden weg. Met een donkere BMW (5-reeks) zijn ze daarop richting Deinze gevlucht.
De exacte omvang van de buit is nog niet bekend . De daders worden opgespoord.
Nu in het nieuws