Twee jaar extra-celstraf voor poging tot moord in Turnhout

Print
Voor de correctionele rechtbank van Turnhout is beklaagde G.T. toch veroordeeld tot vier jaar effectieve celstraf voor poging tot moord en stalking. Het Hof van Beroep van Antwerpen had de man eerst probatie verleend voor de helft van de straf gedurende vijf jaar. Maar de dader heeft zich niet aan de voorwaarden gehouden. In 1998 kreeg de 30-jarige man uit Wilrijk vier jaar effectieve celstraf. Hij werd veroordeeld voor poging tot moord en verboden wapenbezit in 1997 en stalking via de telefoon in 1998. De man ging echter in beroep.
Op 22 januari 1999 kreeg hij van het Hof van Beroep nog slechts twee jaar effectief en twee jaar voorwaardelijk. De probatietermijn gold voor 5 jaar. Hij moest de richtlijnen van de probatie-assistent volgen en het slachtoffer van de moordpoging en de stalking niet meer bezoeken of benaderen. Voor de stalking moest de man in psychiatrische behandeling gaan.
Twee jaar later kreeg het parket een brief van de probatiecommissie dat de beklaagde zich niet aan de opgelegde voorwaarden hield. Hij moest weer verschijnen voor de rechtbank van Turnhout. Die besliste woensdag het arrest van het Hof van Beroep in Antwerpen te herroepen. De man moet zijn voorwaardelijke straf van twee jaar ook uitzitten.
Nu in het nieuws