Huisjesmelker blijft actief in Antwerpen

Print
Een pand in de Jozef De Bomstraat 3 in Antwerpen dat in augustus deels onbewoonbaar werd verklaard, werd nog steeds bewoond. Dat ontdekte de Antwerpse politie dinsdag tijdens een controle in het kader van het handhavingsbeleid.
BR> In het bewoonbare gedeelte van het huis woonde op de eerste verdieping in een klein kamertje een illegale Pool samen met een landgenoot die wel over de nodige papieren beschikte. Voor de eenpersoonskamer betaalden de twee samen 8.000 frank per maand. Op dezelfde verdieping leefde in vergelijkbare omstandigheden een 43-jarige Rus. De man, die ingeschreven was bij het OCMW van Lummen, betaalde 7.500 frank per maand.
Op de tweede verdieping woonde een Roemeens echtpaar en hun zoon van 10 jaar in een eenpersoonskamertje. Dit gezin stond ingeschreven bij het OCMW van Kapellen.

Verder ontdekten de agenten enkele verzegelde kamers die opnieuw bewoond werden, maar waar niemand werd aangetroffen. De illegale Pool is ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken. Voor de andere mensen zoekt de stad Antwerpen een nieuwe verblijfsplaats.
In het aanpalende huis van dezelfde eigenaar, dat al eerder onbewoonbaar werd verklaard, trof de politie een illegale Poolse arbeider aan. Hij renoveerde de woning tegen 150 frank per uur. De eigenaar, tegen wie een gerechtelijk onderzoek loopt voor het verhuren van krotten aan asielzoekers, had echter geen enkele bouwaanvraag ingediend. De Poolse werkman is eveneens ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.
"De panden werden eerder onbewoonbaar verklaard. We kijken er streng op toe of de eigenaars niet achter de rug van de politie terug met hun verboden verhuurpraktijken beginnen", motiveerde politiewoordvoerster Lea De Bie de actief.
Nu in het nieuws