Antwerps stadhuis ontruimd na verdachte brief

Print
Het Antwerps stadhuis werd woensdagmiddag gedeeltelijk ontruimd nadat een verdachte brief met wit poeder was ontdekt. De brief was toegekomen op het kabinet van schepen van Financiën Luc Bungeneers. Vier medewerkers werden naar het ziekenhuis overgebracht voor controle.
BR> Eén van de vier aanwezige kabinetsmedewerkers had de brief geopend en had gemerkt dat er wit poeder in zat. Onmiddelijk na de ontdekking trof de stad de nodige veiligheidsmaatregelen. De eerste verdieping van het stadhuis werd grotendeels ontruimd. Het kabinet van Bungegeers werd hermetisch afgesloten en de Civiele Bescherming van Brasschaat kwam de brief halen. De vier medewerkers werden naar het ziekenhuis overgebracht voor controle. "Voor resultaten van dit onderzoek is het nog te vroeg", zegt woordvoerder Paul Van Steenvoort. Schepen Bungeneers was zelf op het moment dat de brief aankwam in vergadering op het schepencollege van de stad en is er niet mee in aanraking geweest.
De Stad Antwerpen heeft ook een diepgaand onderzoek gevraagd naar de brief. Behalve dat het witte poeder onderzocht wordt in het laboratorium in Ukkel zal er ook worden nagegaan wie met de brief in contact is geweest, wie hem in het kabinet afleverde en wie de mogelijke afzender is.
De eerste verdieping van het stadhuis werd omstreeks halftwee terug vrijgegeven.
Nu in het nieuws