WTA Zürich: Callens out in kwalificaties

Print
ZURICH - Els Callens is uitgeschakeld in de tweede ronde van de kwalificaties van het tennistoernooi van Zürich (1,3 miljoen euro).
BR>
Callens (WTA-177) versloeg in haar eerste wedstrijd de Duitse Gabrielle Kucerova (WTA-321) in twee sets 6-2, 6-3 om vervolgens het onderspit te moeten delven tegen Alexandra Stevenson. De Amerikaanse (WTA-76), 8ste reekshoofd in de kwalificaties, kende geen medelijden voor onze landgenote: twee maal 6-0 en exit Callens.

Een andere Amerikaanse, Jennifer Capriati, treedt in Zürich voor het eerst aan als 's werelds nummer 1 en is de uitgesproken favoriete door de afwezigheid van Martina Hingis.

Hingis, die zich zaterdag blesseerde in de halve finale van het toernooi van Filderstadt (Duitsland) en zondag aan de ligamenten van de rechterenkel werd geopereerd, gaf begrijpelijkerwijze forfait.

Aangezien het nieuws van het forfait van de Zwitserse titelverdedigster pas kwam na de trekking van vrijdag besloten de organisatoren de plaats van 1ste reekshoofd vrij te laten en werd Hingis in de tabel vervangen door de Française Sandrine Testud die 9de reekshoofd wordt.

Lindsay Davenport van haar kant, nr. 3 van de wereld en vorig jaar verliezend finaliste in Zürich, is 3de reekshoofd.

.

Nu in het nieuws