ATP Stuttgart: Olivier Rochus tussen de toppers

Print
STUTTGART - Olivier Rochus heeft zich zondag geplaatst voor het 3 miljoen dollar toernooi van Stuttgart door achtereenvolgens te winnen van de Amerikaan Michael Chang en de Roemeen Gabriel Trifu.
BR>
Zaterdag won de jongste van de Rochus broertjes (ATP 126) in drie sets (4-6, 7-6 (7/4) en 6-4) van Chang, de voormalige Roland-Garros winnaar en momenteel 60ste van de wereld. Op hetzelfde moment verloor zijn broer Christophe (ATP 88), ondanks sterke tegenstand in de eerste twee sets, van de Rus Michail Youzhny (ATP 55) met 7-5, 4-6 en 6-0.

Zondag won Olivier Rochus dan zeer gemakkelijk van de Roemeen Trifu (ATP 290) en verzekerde hij zich van een plaats in de eindtabel. Hij is meteen de enige Belg in het mannen enkel. Xavier Malisse, zaterdag nog verliezend halve finalist in het toernooi van Lyon, heeft het toernooi niet om zijn programma staan.

De Australiër Lleyton Hewitt (N.3) start als favoriet in Stuttgart waar Gustavo Kuerten en Andre Agassi respectievelijk reekshoofden 1 en 2 zijn.

Het toernooi is zeer sterk bezet. Van de top 15 van de wereld ontbreekt alleen Patrick Rafter die sukkelt met een chronische schouderblessure. Ook afwezig door blessure is de Nederlander Richard Krajicek die de laatste tien jaar al vijf keer finalist was en twee keer het Duitse toernooi op zijn naam schreef (in 1995 en 98).

Terwijl veel grote namen in een iets mindere vorm lijken te verkeren, is Hewitt daarentegen in de vorm van zijn leven. Sinds zijn overwinning op Flushing Meadows reigt de 20-jarige Australiër, vorig jaar nog finalist in Stuttgart tegen de Zuid-Afrikaan Wayne Ferreira, het ene succes na het andere binnen. Hij won nog het toernooi van Tokio en hielp zijn land bij het behalen van de finale in de Davis Cup. "Ik beleef de beste maand van mijn carrière", verklaarde Hewitt enthousiast nadat hij door de ATP tot speler van de maand verkozen werd.

Indien hij het tornooi van Stuttgart wint zou hij zijn eerste Masters Series toernooi winnen en blijft hij in de running om het jaar als nummer één van de ATP rangschikking af te sluiten.

Uitslagen:
Mannen Enkel - Kwalificaties:
1ste ronde:

Olivier Rochus (Bel) - Michael Chang (Vst)
4-6, 7-6 (7/4), 6-4
Michail Youzhny (Rus) - Christophe Rochus (Bel)
7-5, 4-6, 6-0

2de ronde:
Olivier Rochus (Bel) - Gabriel Trifu (Roe)
6-1, 6-0

Reekshoofden:
1. Gustavo Kuerten (Bra)
2. Andre Agassi (Vst)
3. Lleyton Hewitt (Aus)
4. Juan-Carlos Ferrero (Spa)
5. Evgueni Kafelnikov (Rus)
6. Marat Safin (Rus)
7. Tim Henman (Gbr)
8. Sébastien Grosjean (Fra)
9. Pete Sampras (Vst)
10. Alex Corretja (Spa)
11. Roger Federer (Zwi)
12. Arnaud Clément (Fra)
13. Goran Ivanisevic (Kro)
14. Andy Roddick (Vst)
15. Tommy Haas (Dui)
16. Thomas Johansson (Zwe)

.

Nu in het nieuws