Justine Henin verliest finale in Filderstadt

FILDERSTADT -

De Amerikaanse Lindsay Davenport, het derde reekshoofd, domineerde met haar kracht zondag in de finale van het toernooi van Filderstadt (620.000 euro tornooi) en won van onze landgenote Justine Henin met 7-5 en 6-4.

BR>

Na de redelijk gelijkopgaande eerste set met breaks van beide speelsters, brak de Amerikaanse in de tweede set direct door de service van Henin om die voorsprong niet meer af te geven. Henin redde nog vier matchballen op haar eigen opslag maar moest in het volgende spel toch de duimen leggen voor de kracht van de 1m89 lange Davenport.

"Justine is een fantastische speelster. Zij heeft veel mooie jaren voor de boeg", zei Davenport na haar overwinning. Haar succes brengt haar 90.000 dollar (100.000 euro) aan prijzengeld op en een gele Porsche, geschat op een waarde van 92.000 dollar (108.100 euro). Justine Henin incasseert 48.000 dollar (56.400 euro).

Met haar 25 jaar wint Davenport met het toernooi van Filderstadt haar 35ste titel in het vrouwen enkel en haar vijfde van dit seizoen. Henin van haar zijde grijpt naast haar vijfde WTA titel. De overwinning van Davenport in Filderstadt staat echter maar in het voetlicht van de wijziging aan de top van de WTA rankschikking waar Jennifer Capriati de leiding overgenomen heeft van Martina Hingis.

De Zwitserse, die in de halve finale van Filderstadt tegen Davenport door een blessure aan de enkel moest opgeven, ging zondag onder het mes. Doordat ze haar punten in Filderstadt niet kon verdedigen springt de Amerikaanse nu dus over haar in de nieuwe stand van de WTA-ranking die maandag gepubliceerd wordt.

Nu in het nieuws