Jennifer Capriati is de nieuwe nummer 1

Martina Hingis is niet langer de nummer één van de wereld in het vrouwentennis. Aan de top van de WTA-ranglijst wordt ze maandag afgelost door de Amerikaanse Jeniffer Capriati. Hingis blesseerde zich zaterdag in haar wedstrijd van de halve finales op het WTA-toernooi van Filderstadt aan de rechterenkel en moest de strijd staken. De Zwitserse moest absoluut de finale bereiken, wilde ze haar leidersplaats behouden. Op het moment van haar opgave, stond het 2-1 voor Lindsay Davenport.

BELGA

De als derde geplaatste Lindsay Davenport neemt het zondag in de finale op tegen onze landgenote Justine Henin. Zij versloeg eerder op de dag de Française Sandrine Testud. Henin speelt voor de vierde maal tegen Davenport, nog nooit slaagde de Waalse er in de voormalige nummer één te verslaan. Slaagt ze daar zondag in, dan doet Henin wat Kim Clijsters vorig jaar niet lukte: het toernooi van Filderstadt winnen. Clijsters was er vorig jaar de verliezende finaliste. Henin speelt zondag al voor de zesde maal dit seizoen een finale op een WTA-toernooi. De Belgische nummer twee won er drie: Gold Coast en Canberra in Australië en Rosmalen in Nederland. Op Wimbledon en Hawaï verloor ze.

Op de wereldranglijst nadert Henin nu gevaarlijk dicht op Kim Clijsters (WTA-5). Ze wil het seizoen absoluut afsluiten als de Belgische nummer één. Een niet onprettig detail: als Henin zondag wint in Filderstadt, mag ze zich de eigenares van een Porsche noemen.